Biscuiţi din tărâţe şi făină integrală de grâu şi grapefruit

Aceasta este o reţetă gustoasă pentru menţinerea sănătăţii inimii.

Ingrediente:
1 grapefruit roşu
75 ml (1/3 cana) de margarină moale, non-hidrogenata
125 ml de zahăr brun
2 ouă
5 ml (o linguriţă) de vanilie
2 şi 1/3 căni de făină integrală de grâu
125 (jumătate de cană) târâte naturale
2 g (jumătate de linguriţă) de praf de copt
2 g (jumătate de linguriţă) bicarbonat de sodiu
1 g (1/4 linguriţă) de anason zdrobit
50 g (1/4 cană) de afine uscate.

Mod de preparare:
Se spală grapefruitul cu apă caldă şi se şterge cu un prospo de bucătărie curat. Se dă prin răzătoare pentru a se obţine aproximativ 15 gr (o lingură) de coajă rasă de grapefrut. Se va folosi un cuţit zimţat cu care se vor îndepărta ambele capete ale grapefruit-ului.
Se introduce într-un blander sau se va folosi mixerul pentru a face piure. Se va turna într-o sită şi se va strecura bine pentru a se îndepărta seminţele. Sucul se  ţine deopare pentru o alta utilizare sau pentru a se bea în timp ce se prepară biscuiţii.
Într-un castron mare cu ajutorul unui mixer electric se vor bate margarina şi zahărul până când compoziţia va fi pufoasă. Se vor bate ouăle pe rând şi se va adăuga  şi vanilia. Se va adăuga  pulpa de grapefruit şi coaja rasă şi se va amesteca.
În alt castron se vor amesteca făină, tărâţele, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi anasonul. Se introduce şi compoziţia cu margarină şi afine pentru a se forma un aluat moale şi lipicios.
După ce aţi presărat puţină făină pe mâini, împărţiţi aluatul în jumătate şi rulaţi până când fiecare jumătate se întinde la aproximativ 30 cm înălţime şi 5 cm lăţime. Puneţi fiecare jumătate pe câte o hârtie de copt şi aplatizaţi uşor.
Se va coace la 180 grade celsius pentru aproximativ 25 de minute sau până când biscuiţii au o crustă aurie şi sunt fermi la atingere. Se vor scoate din cuptor şi se vor lăsa să se răcească timp de aproximativ 15 minute, iar apoi se vor tăia în felii de 1 cm grosime.
Aşezaţi feliile de biscuiţi, drepte, pe foaia de copt, lăsând un spaţiu între fiecare şi reintroduceţi-le la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau până când devin aurii sau crocante. Se va lăsa să se răcească complet.

Conţinut nutriţional:
calorii – 57
proteine – 1 gram
total grăsimi – 2 grame
grăsimi saturate – 0 grame
colesterol 9 mg
fibre – 1 g
zahăr – 3 grame
potasiu – 54 mg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*