Crema de ricotta cu un conţinut scăzut de grăsimi şi zmeură

Crema de fructe : fructe şi frişcă, sau, pentru că numărul de calorii al deşertului să fie mai scăzut, frişcă poate fi înlocuită cu brânză ricotta cu conţinut scăzut de grăsimi, iar pentru fructe se va folosi zmeură, afine, mure sau căpşuni sau mix de fructe.

Ingrediente:
2 căni (500 g) de zmeură proaspătă
1 lingură + 2 linguriţe zahăr
1 linguriţă (5 ml) extract de vanilie pură
1 cană (250 ml) de brânză ricotta
2 linguri (30 ml) cu smântână de masă cu 10% grăsime
1 linguriţă (5 g) coajă de portocale.

Mod de preparare:
Se pune o lingură de zahăr plus vanilia peste 1/2 cană de fructe de pădure şi se amestecă uşor cu o furculiţă.
Folosind un mixer se p aşează brânză ricotta. Se adaugă  smântână şi se amestecă până când se omogenizează.
Se vor adăuga  restul de fructe de pădure în piureul de ricotta împărţit în patru pahare sau boluri de desert.
Se decorează cu fructele păstrate iniţial şi se serveşte în 4 porţii.

Conţinutul nutriţional:
171 calorii,
8 g proteine,
9 g grăsimi (6g grăsimi săturate),
15 g carbohidraţi,
4 grame fibre,
34 mg colesterol,
55 mg de sodiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*