Norişori din bezea cu migdale prăjite

Preparat cu gust excelent, dar sărac în grăsimi şi cu puţine calorii.

Ingrediente:
1 şi 1/4 ceşti (300 ml) migdale feliate
1 cană (250 ml) albuşuri de ou
1 cană (250 ml) de zahăr
1 cană (250 ml) de zahăr pudră
1/2 linguriţă (2 ml) sare.

Din această compoziţie se pot face 15-18 norişori.

Mod de preparare:
Se va încălzi cuptorul la 98 grade celsius, se va acoperi o tavă cu o hârtie de copt şi se va pune deoparte.

Se vor aşeza migdalele într-un singur strat într-o tavă uscată şi se vor prăji la foc mediu. Se vor amesteca ocazional până când devin parfumate, aproximativ 2 minute. Se vor îndepărta de pe foc şi se vor lăsa la răcit.

Cu un mixer se vor bate albuşurile la viteza medie timp de 1-2 minute, adăugându-se zahăr tos în trei reprize, aşteptându-se timp de 20 de secunde între reprize. Se va amesteca până când compoziţia se va închega.

Cu o spatulă se vor amesteca zahărul pudră şi sărea şi se va adăuga  o cană de migdale prăjite.

Cu ajutorul unei linguri mari amestecul se va pune pe hârtia de copt. Se vor presăra nori de bezea cu migdale prăjite în tavă care se va introduce la cuptor aproximativ 2 ore.

Se va opri cuptorul şi se vor lăsa să se usuce peste noapte. Norişorii pot fi păstraţi într-un recipient închis etanş până la trei zile.

Informaţii nutriţionale pentru 18 porţii:
112 de calorii
3 g de grăsime
0 g de grăsimi săturate
2 g de grăsimi mononesaturate
1 g de grăsimi polinesaturate
19 g de carbohidraţi
3 g de proteine
0 mg de colesterol
1 g fibre
20 mg de calciu
19 mg de magneziu
90 mg de sodiu
68 mg de potasiu
1.6 mg de vitamina E.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*