Sorbet de fructe

Este un desert răcoros fără grăsimi, uşor de făcut cu sau fără un blender care să sfaramiteze gheaţă.

În reţetă de bază – lichiorul previne îngheţarea şerbetului. Cantitatea de alcool a fost redusă cât mai mult posibil.

Alcoolul poate fi eliminat în întregime, şerbetul fiind fel de gustos şi răcoros dar textura să va fi diferită.

Ingrediente:
1 cană (250 ml)apă
1/2-1 cană (125-250 ml) zahăr
4 ceşti (1 litru) de fructe sau suc de fructe
1 lingură (15ml) de suc de lămâie
2 linguriţe (10 ml) de votcă sau lichior de fructe cum ar fi cel cu aromă de fructe de pădure.

Mod de prepaprare:
Se toarnă apă şi zahăr într-o cratiţă mică şi se amestecă bine, la foc mic până când se topeşte zahărul şi se lasă la răcit.
Se vor introduce siropul de zahăr, fructele şi sucul de lămâie într-un blander şi se vor omogeniza până când consistenţa va fi cea a piureului. Dacă va fi necesar,  se va strecura amestecul pentru a se îndepărta coajă şi seminţele

Se va adăuga  alcoolul şi se va congela în forme de îngheţată.

Caloriile variază în funcţie de fructele folosite şi de cât de mult zahăr se foloseşte. Pot rezulta până la şase porţii.

combinaţii delicioase pentru sorbeturi, în care puteţi utiliza orice fel de fructe şi mirodenii, cu respectarea instrucţiunilor reţetei de bază de mai sus.

Mentă şi suc de lămâie – se adaugă  1/4 ceaşcă (60 ml) de suc de lămâie şi mentă tăiată mărunt înainte ca sorbetul să fie introdus în congelator. O porţie de aproximativ 1 ceaşcă/250 ml zahăr conţine 176 de calorii.

Suc de portocală, fără lămâie – La sucul de portocale se adaugă  o linguriţă de scorţişoară şi fructe de pădure întregi – enihibar- la apă şi zahărul care se vor încălzi pe foc. Per porţie (1/2 ceaşcă/ 125 ml zahăr) conţine 146 calorii.

Căpşuni, oţet balsamic şi piper negru, fără suc de lămâie – Se vor pasa căpşunile cu o lingură de oţet balsamic. Se va asezona cu puţin piper negru măcinat. Per porţie (1/2 ceaşcă/125 ml zahăr) conţine 108 calorii.

Ghimbir şi fructe de pădure (mure) – Se va adăuga  o felie subţire de ghimbir proaspăt decojit în apă şi zahăr şi se va fierbe pe foc (se va elimina scoate înainte de pasăre). Murele se vor pasă şi se vor adăuga  în sorbet. Per porţie (125 ml/125 ml zahăr) conţine 112 calorii.

Busuioc şi roşii – Roşiile se vor decoji, li se vor scoate seminţele şi se vor pasa, după care se vor amesteca cu apa. Se va adăuga  puţin zahăr (o lingură) şi sare, 1/4 ceaşcă busuioc proaspăt tocat şi se va adăuga  puţin piper măcinat. Per porţie amestecul are 36 calorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*