Bere de ghimbir facută acasă
Autor: Retete Diete
Bucataria: Romaneasca
- 2 bidoane de câte 5 litri de apă plată sau apă de izvor
- 2 bucăți rădăcină de ghimbir
- 4 lămâi
- 25 g drojdie proaspătă sau uscată
- 1 kg zahăr sau miere, după preferință
- Se curăţă ghimbirul de coajă şi se dă pe răzătoare, apoi se împarte în cele 2 bidoane de apă, impreuna cu zahărul.
- Se storc câte 2 lămâi în fiecare bidon, apoi se marunţeşte drojdia şi se adaugă în cele 2 bidoane.
- Se agită bine bidoanele, până când se topește zahărul.
- Se lasă berea de ghimbir în bidoane, cu capacul nestrâns, timp de 3 zile, la temperatura camerei, până când devine acidă.
- Dacă se dorește să devină o bere mai alcoolizată, se poate păstra în bidon timp de o săptămână.
- Când a ajuns la stadiul dorit, se strecoară și se păstrează în frigider.
Recipe by Retete Diete at https://www.retete-diete.ro/bere-de-ghimbir/
3.5.3251