Bere de ghimbir facută acasă
 
 
Pentru a face o rețetă de 10 litri de bere de ghimbir avem nevoie doar de câteva ingrediente care se găsesc în tot timpul anului.
Autor:
Bucataria: Romaneasca
Ingrediente
  • 2 bidoane de câte 5 litri de apă plată sau apă de izvor
  • 2 bucăți rădăcină de ghimbir
  • 4 lămâi
  • 25 g drojdie proaspătă sau uscată
  • 1 kg zahăr sau miere, după preferință
Mod de preparare
  1. Se curăţă ghimbirul de coajă şi se dă pe răzătoare, apoi se împarte în cele 2 bidoane de apă, impreuna cu zahărul.
  2. Se storc câte 2 lămâi în fiecare bidon, apoi se marunţeşte drojdia şi se adaugă în cele 2 bidoane.
  3. Se agită bine bidoanele, până când se topește zahărul.
  4. Se lasă berea de ghimbir în bidoane, cu capacul nestrâns, timp de 3 zile, la temperatura camerei, până când devine acidă.
  5. Dacă se dorește să devină o bere mai alcoolizată, se poate păstra în bidon timp de o săptămână.
  6. Când a ajuns la stadiul dorit, se strecoară și se păstrează în frigider.
Recipe by Retete Diete at https://www.retete-diete.ro/bere-de-ghimbir/