Covrigi de casă opăriți, cu susan și mac
Autor: Retete Diete
Bucataria: Romaneasca
- 500 g făină
- 150 ml apă caldă
- 150 ml lapte
- 15 g drojdie
- 10 g zahăr
- 50 ml ulei alune/migdale sau unt topit
- 1 varf sare
- 30 g bicarbonat de sodiu
- semințe de mac, susan, chia sau după preferință
- Întâi facem maiaua din drojdie, zahăr, o parte din laptele cald și jumătate din făină, care se amestecă și se lasă la crescut, la cald, 10 minute.
- Când și-a dublat volumul, adăugăm uleiul și sarea și le amestecăm, apoi treptat restul de făină și de lapte sau apă caldă.
- Frământăm 10 minute, până obținem un aluat moale, pe care îl lăsăm să crească la cald o oră.
- După ce a crescut, întindem o foaie dreptunghiulară, pe care o împărțim în fâșii de 20x2 cm.
- Răsucim fiecare fâșie în spirală și le împletim câte două, formând un covrig. Pentru tava a doua întindem fâșia în U, apoi încrucișăm capetele.
- O parte din covrigi ii putem face opariti. Opărim covrigii timp de un minut în apă fierbinte cu bicarbonat de sodiu.
- Nu facem toti covrigii opariti, incercam doar cu cativa, deorece este o retete mai pretentioasa si nu intotdeauna iese bine.
- Asta merge in functie de cat de bun e cuptorul fiecruia, dar puteti incerca doar cu cativa.
- Apoi îi presărăm cu semințe de mac, susan, chia, sau de care avem.
- Îi coacem 20 de minute în tava tapetată cu hârtie de copt, până se rumenesc frumos și umplu bucătăria cu un miros îmbietor.
Recipe by Retete Diete at https://www.retete-diete.ro/covrigi-de-casa-opariti-cu-susan-si-mac/
3.5.3251