Covrigi pufoși, cea mai ușoară rețetă
 
 
Se fac repede, cu o rețetă care nu dă greș, iar rezultatul este mereu fantastic. Încercați-i neapărat, pentru că gustul de acasă întrece cu mult tot ce ați cumpărat vreodată. Mai ales că-i mâncați calzi, și unși cu orice doriți. Sau ce mai aveți prin casă :)
Autor:
Ingrediente
  • 400 gr făină
  • un vârf cutit sare
  • o lingură zahăr
  • 150 ml apă caldă
  • 100 ml lapte cald
  • 50 ml ulei
  • 10 gr drojdie
  • Pentru uns:
  • un gălbenuș de ou
  • 2 linguri lapte
  • semințe - mac, susan
  • miere sau ciocolată topită
Mod de preparare
  1. Facem maiaua din apă caldă, zahăr, drojdie și puțină făină, o batem puțin și o punem la crescut acoperită cu o pungă, într-un loc cald, pentru 10 minute.
  2. Când maiaua și-a dublat volumul, punem într-un castron făina, laptele cald, sarea, uleiul și maiaua crescută, amestecăm cu lingura de lemn și apoi frământăm cu mâna, până obținem un aluat potrivit de moale și puțin lipicios.
  3. Îl punem la crescut tot la cald, o jumătate de oră.
  4. Când aluatul a crescut bine, îl împărțim în 6 bucăți pentru 6 covrigi, apoi fiecare bucată o dăm în două.
  5. Rulăm cele două fâșii pe masă, le împletim și facem un covrig. La fel și pe ceilalți.
  6. Așezăm cei 6 covrigi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și-i mai lăsăm la crescut la cald, pentru 15-20 de minute.
  7. Când au crescut, batem gălbenușul de ou cu lapte și-i ungem frumos, apoi îi presărăm cu semințe de care dorim sau de care avem.
  8. De asemenea, puteți unge covrigii cu miere sau cu sare, după preferință.
  9. Se coc circa 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, sau până când se rumenesc și miroase frumos.
  10. Dacă nu-i vreți cu miere, după ce i-ați scos și încă sunt calzi, îi puteți unge cu ciocolată cremă la borcan, care se va topi și va fi un deliciu.
Nota
Încercați neapărat această rețetă, e simplă, se face rapid, și se mănâncă înainte de a se răci.
Poftă bună!
Recipe by Retete Diete at https://www.retete-diete.ro/covrigi-pufosi-cea-mai-usoara-reteta/