Colţunaşi cu brânză, rumeniți la cuptor - 20 colțunași
 
 
Vă propun azi o rețetă specială pentru pofticioși: colțunași rumeniți la cuptor, umpluți cu brânză dulce - sau sărată pentru cine preferă, și serviți cu multă smântână.
Autor:
Ingrediente
  • Aluat:
  • 300 g făină
  • 2 ouă
  • 2 linguri smântână
  • 75 ml apă
  • Umplutură:
  • 300 g brânză vaci
  • 3 linguri unt
  • un ou
  • un vârf cuțit sare
  • un ou de uns
Mod de preparare
  1. Punem într-un bol făina, ouăle, smântâna și apa, și le frământăm ca să obținem un aluat maleabil.
  2. Întindem o foaie pe care tăiem cercuri cu paharul.
  3. Separat amestecăm brânza dulce cu unt, sare și ou.
  4. Pe cercurile de aluat punem câte o linguriță de umplutură, împăturim și lipim marginea cu furculița.
  5. Așezăm colțunașii în tava tapetată cu hârtie de copt, îi ungem cu ou bătut și coacem până se rumenesc.
Nota
Se servesc calzi, cu smântână, și sunt atât de buni, că se mănâncă toată tava deodată.
Poftă bună!
Recipe by Retete Diete at https://www.retete-diete.ro/coltunasi-cu-branza-rumeniti-la-cuptor/