Fructe uscate (nuci, fistic, migdale, alune, caju), caramelizate
 
 
Fructele uscate sunt un izvor nesecat de vitamine și proteine, iar caramelizarea le dă un gust irezistibil. Facem azi o tavă de bunătăți!
Autor:
Ingrediente
  • 300 g zahăr pentru caramelizat
  • 100 g nuci
  • 100 g fistic
  • 100 g migdale
  • 100 g alune
  • 100 g caju
Mod de preparare
  1. Punem toate fructele în tava aragazului și dăm la cuptor câteva minute, la copt, până când mirosul care iese din cuptor este irezistibil.
  2. Scoatem tava, și facem zahărul ars.
  3. Punem zahărul într-o crăticioară pe foc, mestecând continuu ca să nu se ardă, ci doar să se rumenească frumos.
  4. Când zahărul s-a topit, punem fructele și amestecăm să se acopere toate de zahăr ars, apoi turnăm pe o hârtie de copt.
Nota
Tăiem după răcire, și ronțăim cu poftă mare!
Recipe by Retete Diete at https://www.retete-diete.ro/fructe-uscate-caramelizate/