Bușeuri fragede și gustoase la micul dejun - foietaj, cea mai simplă rețetă
Pentru umplutură eu vă propun omletă, roșii, brânză, cârnați, dar voi puteți să vă faceți propria umplutură, după gust.
Autor: Retete Diete
Portii: 6 melcișori
Ingrediente
Pentru aluat avem nevoie de:
250 g făină
150 g unt rece
un ou
Pentru umplutura avem nevoie de:
2 ouă
un cârnat prăjit
sos de roșii și ardei kapia
brânză
verdeață (pătrunjel, busuioc, etc.)
sare, piper, boia, cimbru, mirodenii după gust
Mod de preparare
Punem făina într-un bol iar peste ea mărunțim untul cu mâna sau cu furculița, cât mai repede, ca să nu se topească de la căldura mâinilor.
Când arată ca un nisip umed, adăugăm oul și-l încorporăm.
Frământăm foarte puțin, ca să nu se topească untul, până când vom avea un aluat neted și moale.
Îl învelim în foaie de plastic și-l băgăm la rece, până facem umplutura.
Pentru umplutură:
Facem o omletă din 2 ouă.
Cârnatul prăjit îl tocăm felii.
Sosul de roșii se face din 2 roșii care se toacă și se prăjesc în tigaie împtreună cu o ceapă tocată și uin ardei kapia, până scade seama și se îngroașă bine.
Întindem aluatul în foaie dreptunghiulară.
Peste el întindem sosul de roșii și ardei.
Deasupra punem omletă, cârnați, brânză rasă, mirodenii și verdeață.
Rulăm și tăiem în 6 bucăți, pe care le prăjim într-o tigaie mare, la foc mediu, ori pe aragaz, ori la cuptor.
Nota
Vor ieși 6 melcișori fragezi, cu aluat foietaj care se fărâmă în gură.
Recipe by Retete Diete at https://www.retete-diete.ro/buseuri-fragede-si-gustoase-la-micul-dejun-foietaj-cea-mai-simpla-reteta/