Ecler cu cremă de vanilie

Eclerul cu cremă de vanilie este rețeta clasică de ecler, care apoi a fost făcut în mai multe variante: cu cremă de ciocolată, cu frișcă, sau alune și fructe.
Azi vom face rețeta tradițională, cea mai simplă și cea mai bună, la fel de aspectuoasă și gustoasă la orice ocazie.
Pudrat cu zahăr sau ornat cu ciocolată, eclerul arată la fel de frumos, iar gustul este desăvârșit.
Și nici nu se face greu, rețeta fiind una simplă și ușor de realizat.
Urmăriți acest film pentru a realiza o tavă de ecler pentru o masă de sărbătoare.

INGREDIENTE
Pentru aluat:
– 100 ml lapte
– 100 g unt
– 150 g făină
– 3-4 ouă
Umplutura
* Crema de vanilie:
– 1/2 litru lapte
– 3 ouă
– 100 g zahăr
– 2 plicuri zahăr vanilat
– 50 g făină
* În loc de cremă de vanilie, puteți face o budincă de vanilie cumpărată, după indicațiile de pe plic. E mai simplu, rapid, și este foarte bună.
Pentru ornat:
– zahăr pudră și ciocolată topită


MOD DE PREPARARE:
– Pentru a face gogoșile, se pun pe foc, să clocotească, laptele și untul.
Se dă focul mic, se pune toată făina și se amestecă repede, formându-se o minge. Se ia vasul de pe foc și se încorporează ouăle, pe rând. Din acest aluat se iau cu lingura bucățele mici sau se pun cu forma spiralată și se coc în tava caldă, timp de 10-15 minute, sau până se rumenesc.
Apoi se taie pe mijloc pentru a le umple cu cremă.


– Pentru crema de vanilie: punem într-un castron ouăle cu zahăr și zahăr vanilat și le batem cu telul până se încorporează. Adăugăm laptele, apoi fierbem compoziția până se leagă într-o cremă pufoasă și frumos mirositoare.
Umplem gogoșile cu crema de vanilie, cu ajutorul unui poș.
Deasupra punem capacul și pudrăm cu zahăr.
Pentru ornament, putem topi ciocolată și ornăm cu poșul sau chiar cu o pungă.
Eclerul este o prăjitură delicioasă, pentru mese festive și ocazii deosebite, dar și pentru duminici plăcute în familie.

Tot pe canalul Rețete Diete găsiți și alte rețete de afumătură, sau de preparat carnea de porc, slănină, jumări, kaiser, ciolan afumat, mâncare de post, conserve de iarnă, dar și cozonaci și alte bunătăți, sau diete și sfaturi utile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: