Fructe uscate (nuci, fistic, migdale, alune, caju), caramelizate
0 Comment

Fructe uscate (nuci, fistic, migdale, alune, caju), caramelizate
Fructele uscate sunt un izvor nesecat de vitamine și proteine, iar caramelizarea le dă un gust irezistibil. Facem azi o tavă de bunătăți!
Autor: Retete Diete
Ingrediente
- 300 g zahăr pentru caramelizat
- 100 g nuci
- 100 g fistic
- 100 g migdale
- 100 g alune
- 100 g caju
Mod de preparare
- Punem toate fructele în tava aragazului și dăm la cuptor câteva minute, la copt, până când mirosul care iese din cuptor este irezistibil.
- Scoatem tava, și facem zahărul ars.
- Punem zahărul într-o crăticioară pe foc, mestecând continuu ca să nu se ardă, ci doar să se rumenească frumos.
- Când zahărul s-a topit, punem fructele și amestecăm să se acopere toate de zahăr ars, apoi turnăm pe o hârtie de copt.
Nota
Tăiem după răcire, și ronțăim cu poftă mare!