O IDEE PERFECTĂ pentru prânz sau cină. Gata în câteva minute!!

Azi facem acasă o rețetă foarte rapidă și ușoară cu ingrediente simple.

5 from 1 reviews
O IDEE PERFECTĂ pentru prânz sau cină. Gata în câteva minute!!
 
Autor:
Ingrediente
  • -pentru aluat (for the dough):
  • 200ml lapte cald (200 ml warm milk)
  • 4 linguri ulei (4 tablespoons oil)
  • 1 ou (1 egg)
  • 1 lingura zahăr (1 tablespoon sugar)
  • ½ linguriță sare (½ teaspoon salt)
  • un plic drojdie (7g yeast)
  • 360g făină (360 g flour)
  • -pentru umplutură (for the filling):
  • 150g mozzarella
  • 150g brânză (150g cheese)
  • 1 ardei roșu (1 red pepper)
  • 1 ardei verde (1 green pepper)
  • chimen (nigella)
  • susan (sesame)
  • mărar (dill)
  • -pentru uns (for the top):
  • 1 gălbenus ou (1 egg yolk)

Mod de preparare:

Mai întâi facem aluatul. Într-un castron mai mare punem: 200ml lapte cald, 4 linguri ulei (25 ml), 1 ou, 1 lingura zahăr (20 g), ½ linguriță sare (6 g) și un plic drojdie (7 g). Le amestecăm cu paleta. Apoi adăugăm 360 g făină (3 căni) și amestecăm bine până se omogenizează. Punem un capac și lăsăm la crescut 40 min.

În acest timp pregătim umplutura. Într-un castron punem: 150 g mozzarella, 150 g brânză, 1 ardei roșu, 1 ardei verde, mărar și semințe de chimen și susan. Amestecăm toate ingredientele. Separăm o treime din compoziție, și o punem deoparte (pe aceasta o să o punem pe deasupra aluatului). Din compoziția rămasă modelăm cu mâinile o bilă.

Luăm aluatul după ce a crescut și-l întindem puțin cu mână pe masa presărată cu făină. În mijloc punem bila făcută mai devreme puțin și închidem aluatul ca pe-o pungă. Îl aplatizăm puțin cu mâinile și-l punem în tava de copt tapetată cu hârtie. Ungem compoziția cu un gălbenuș, apoi presărăm pe deasupra compoziția pusă deoparte.

Coacem 20 minute, în cuptorul încălzit la 180°C.

Poftă bună!

Rețeta video:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: