Tiramisu – rețeta originală italiană, fără coacere, fără frișcă și albușuri

INGREDIENTE :
– 36 pișcoturi sau biscuiți savoiardi
– 6 gălbenușuri
– 500 gr. mascarpone
– 120 gr. zahăr
– 40 ml. vin Marsala
– 200 ml cafea espresso rece
– 1 strop de sare
– 2 linguri cacao pudră pentru ornat
MOD DE PREPARARE:
Se prepară o cafea espresso tare, fără zahăr.
Se separă gălbenușurile de albușuri (care se pot folosi la rețete de bezea: https://youtu.be/e1NxV_-W_kU ) și se mixează gălbenușurile crude cu zahărul, apoi se adaugă crema de mascarpone și se mixează până la completa omgenizare, împreună cu vinul Marsala și un strop de sare.
Pentru asamblare, se unge un platou cu puțină cremă. Deasupra se așează un strat de 12 pișcoturi înmuiate foarte rapid și puțin în cafea. Peste ele punem un strat de cremă, apoi al doilea strat de pișcoturi, cremă și tot așa al treilea strat, ultimul fiind de cremă.
Peste el se cerne cacao din belșug.
Se ține la frigider câteva ore pentru a se tăia frumos, dar este bun și imediat, când pișcoturile sunt încă puțin crocante, deși atunci nu se taie la fel de frumos.
Aceste informații NU înlocuiesc prescripțiile și tratamentele medicale.
Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂