Choux a la creme, de post

După ce am făcut ecler de post, negresă și alte bunătăți, iată că a venit vremea să facem și câteva delicioase choux a la creme, fără ouă și lapte. Se fac ușor, sunt ieftine, frumoase și gustoase.
Dacă v-am convins, urmăriți filmul și vom face împreună cele mai delicioase choux a la creme de post.

INGREDIENTE:
* Pentru aluat
-200 g de făină albă
-150 g margarină
-1 linguriță de zahăr
-120 ml apă
– un praf de sare
* Crema de vanilie
-300 ml lapte vegetal
– 50 g amidon
– 2 linguri de miere (sau zahăr)
– un plic zahăr vanilat
– opțional: o linguriță de curcumă sau turmeric, pentru culoare
* Frișcă vegetală de post din comerț
* Pentru ornat
– 2 linguri margarină moale
– 1/2 lingură cacao
– 1/2 lingură zahăr
– opțional: fructe de sezon sau din dulceață


MOD DE PREPARARE:
Pentru gogoșele:
Topim margarina, apoi adăugăm apă, zahăr, sare, stingem focul și punem făina amestecând repede, să nu facă cocoloașe.
Facem gogoșile cu poșul și le punem în tava tapetată cu hârtie de copt.
Le coacem la cuptor 25-30 min, până când se rumenesc.

Pentru crema de vanilie:
Fierbem laptele vegetal cu miere, amidon și vanilie, amestecând pe foc până se îngroașă.
Cu această cremă vom umple gogoșelele.

Pentru ornat:
Frecăm margarina cu cacao și zahăr, să fie o cremă moale, care curge ușor, ca ciocolata topită.
Batem frișca vegetală, la nevoie cu un plic de întăritor.

După răcire, se taie gogoșile pe jumătate.
Peste partea de jos se pune crema de vanilie cu poșul sau cu lingura.
Peste cremă ornăm cu poșul cu frișcă vegetală.
Deasupra punem capacul și pudrăm cu zahăr.

Ornăm cu crema de cacao.

Choux a la creme este o prăjitură delicioasă și foarte aspectuoasă, nu se face greu, iar această rețetă, fără lapte și ouă, este mai bună decât v-ați aștepta.
Delicios!

Alte rețete de post:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: