Ardei umpluți – rețetă de post, sau cu carne

INGREDIENTE:
– 10 ardei grași, mai mici
– 500 g carne tocată sau ciuperci din conservă sau proaspete
– o ceapă
– 100 g orez
– mărar, pătrunjel
– piper macinat
– o linguriță sare
– 100 ml bulion
– frunze de dafin
MOD DE PREPARARE:
Se curăță ardeii și se scot cotoarele.
Carnea se toacă prin mașină sau manual, cu cuțitul. Pentru rețeta de post, se toacă ciupercile mărunt, cu cuțitul, nu la mașină.
Se toacă ceapa și se pune peste carne sau ciuperci, împreună cu orezul și verdeața tocată mărunt.
Umplem ardeii cu această compoziție și îi punem la fiert cu apă cât să-i acopere, și sos de roșii, eventual și ceapă, dacă ați tocat mai multă..
Dacă nu sunt de post, se servesc cu o lingură de smântână deasupra.


Aceste informații NU înlocuiesc prescripțiile și tratamentele medicale.
Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: