Drob de miel
Ingrediente:
un prapure,inimă, ficat şi rinichi de miel – 1 kg
2 ouă fierte,
2 ouă crude,
2 legături de ceapă verde,
2 legături pătrunjel şi mărar,
2 felii de pâine,
o cană lapte,
sare, piper,
Preparare:
Măruntaiele se ţin într-o cratiţă cu apă rece timp de o oră, să iasă tot sângele din ele, apoi se pun la fiert cu sare. După răcire, se dau prin maşina de tocat, cu două felii de pâine înmuiate în lapte. Separat se fierb două ouă. Verdeaţa se toacă mărunt şi se amestecă cu măruntaiele tocate şi cu două ouă crude, sare şi piper. Se aşează porapurele în tava unsă cu ulei, se pune compoziţia cu ouăle fierte în mijloc, apoi se acoperă cu marginile prapurelui. Se ţine la cuptor 30-45 minute şi se taie rece.
Poftă bună, cu reţete delicioase şi diete sănătoase!