Masa de seară: SALATA – 7 rețete ușoare

Salata se mănâncă la masa de seară, până la orele 18-19, fiind o masă ușoară dar bogată în vitamine. În funcție de sezon și de preferințe (sau interdicții), se pot înlocui unele componente și adăuga altele.
1.Salată de pui
INGREDIENTE
1 piept de pui
1 salată verde (conține vitaminele A, C, B1, B2, K, E și minerale, precum potasiu, fier, cupru, fosfor și molibden)
1 ardei gras sau kapia, sau o conopidă crudă sau fiartă
1 ceapă sau o legătură de ceapă verde
1 lingură ulei
1 lingură zeamă de lămâie
turmeric, oregano, sare și piper după gust
MOD DE PREARARE:
Pieptul de pui se fierbe sau se prepară la grătar, apoi se taie felii toate, se amestecă și se stropesc cu lămâie și mirodenii.
2. Salata grecească
INGREDIENTE:
1 castravete
1 ardei gras sau kapia
3 roșii
1 ceapă sau o legătură de ceapă verde
100 gr măsline
100 gr brânză
1 lingură ulei de măsline
1 linguriță lămâie
turmeric, oregano, sare și piper după gust
MOD DE PREARARE:
Se spală toate și se taie felii. Se stropesc cu lămâie și mirodenii.
3. Salată de pește
INGREDIENTE:
1 pește fără oase
1 salată verde (conține vitaminele A, C, B1, B2, K, E și minerale, precum potasiu, fier, cupru, fosfor și molibden)
1 ardei gras sau kapia, sau o conopidă (în funcție de sezon)
1 castravete
1 ceapă sau o legătură de ceapă verde
100 g măsline
1 lingură zeamă de lămâie
turmeric, oregano, sare și piper după gust
MOD DE PREARARE:
Peștele se fierbe sau se prepară la grătar, apoi se taie felii toate, se amestecă și se stropesc cu lămâie și mirodenii.
4. Salată orientală
INGREDIENTE:
3 cartofi
1 salată verde (conține vitaminele A, C, B1, B2, K, E și minerale, precum potasiu, fier, cupru, fosfor și molibden)
1 ardei gras sau kapia, sau o conopidă (în funcție de sezon)
1 castravete
1 ceapă sau o legătură de ceapă verde
100 g măsline
1 lingură zeamă de lămâie
turmeric, oregano, sare și piper după gust
MOD DE PREARARE:
Cartofii se fierb sau se coc în cuptor, apoi se taie felii toate și se stropesc cu lămâie și mirodenii. Dacă nu e sezon de legume proaspete, se pot folosi cele murate sau la oțet.
5. Salată de legume coapte
INGREDIENTE:
1 vânătă (poate fi și congelată, dacă nu e sezon)
1 ardei gras sau kapia
1 roșie
câteva ciuperci
1 lingură zeamă de lămâie
turmeric, oregano, sare și piper după gust
MOD DE PREARARE:
Legumele se coc pe gratar sau în cuptor. Se curăță de coajă și se taie felii. Se stropesc cu ustruroi și verdeață.
6. Salată de fructe
INGREDIENTE:
2 mere
1/2 ananas
2 portocale (clementine, mandarine)
2 kiwi
2 linguri de miere
semințe de alune, fistic sau nucă tocată
În funcție de sezon sezon se pot adăuga:
250 gr. căpșuni, cireșe, vișine
100 gr. pepene roșu
câteva frunze de mentă proaspătă
MOD DE PREARARE:
Se spală fructele, se curăță de coajă și se pun felii pe platou. Se stropesc cu miere.
7. Salată boeuf
INGREDIENTE:
3 cartofi
2 morcovi
2 castraveți murați
2 ardei grași murați
2 linguri mazăre
câteva măsline
maioneză (opțional)
MOD DE PREARARE:
Mazărea se fierbe și se amestecă cu legumele tăiate felii. Peste amestec se pune maioneza făcută dintr-un gălbenuș crud frecat cu 100 gr de ulei de cocos sau măsline.
Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂