Pește marinat foarte gustos – rețetă simplă și ușoară

Pentru a face cel mai delicios pește marinat putem folosi orice fel de pește, proaspăt sau congelat.
INGREDIENTE
– 1 kg de pește de orice fel: macrou, crap, caras, etc.
– 250 ml oțet de 9 grade
– 500 ml apă
– o ceapă
– un morcov
– boabe de piper
– frunză de dafin
– usturoi
– boabe de muștar
– ardei iute la oțet
– opțional: hrean, oregano, mărar
– o linguriță de sare
MOD DE PREPARARE
Curățăm și spălăm bine peștele, îl sărăm, apoi îl tăiem în bucăți de 2-3 cm.
Tăiem felii morcovul și ceapa.
Așezăm în borcane straturi de morcov, ceapă și pește.
Peste ele punem boabe de piper și muștar, o foaie de dafin, un ardei iute, câțiva căței de usturoi, și dacă vrem, hrean și mărar verde.
Acoperim cu amestecul de oțet și apă și dăm la frigider.
În câteva zile, oțetul va înmuia oasele și va întări peștele, care va fi o bunătate rară.
Poftă bună!