Prajitura cu un singur ou, cu visine, in tigaie !

INGREDIENTE
1 ou
o mână de visine
150 ml lapte
80 g zahăr
60 ml ulei
un praf de sare
vanilie 7 g
praf de copt 8 g
făină 150 g
o linguriță de oţet
MOD DE PREPARARE
Presărăm 2 linguri de zahăr pe fundul unei tigăi.
Scoatem sâmburii din vișine, le pudrăm cu zahăr, și le punem în tigaie.
Spargem într-un bol un ou și adăugăm un praf de sare, vanilie, 80 g zahăr și batem cu telul până când se face spumă albă.
Adăugăm 150 ml lapte și încorporăm cu telul,
apoi 60 ml ulei și batem bine.
Punem treptat 150 g făină și amestecăm cu telul.
În final mai punem 8 g praf de copt stins într-o lingură de oțet.
Obținem un aluat moale, pe care-l turnăm peste vișinele din tigaie.
Coacem pe foc domol, acoperit cu capac, 20 de minute.
Când aluatul s-a întărit pe deasupra, întoarcem să se rumenească și pe partea cealaltă.
Mai ținem pe foc doar 3 minute, apoi prăjitura cu vișine caramelizate este gata, pufoasă, delicioasă și foarte parfumată.
Poftă bună!