Tort delicios
Ingrediente:
Blat
10 ouă,
10 linguri de zahăr,
10 linguri de ulei,
10 linguri de făină,
1 praf de copt,
lamaie,
1 fiola esenta de rom
Cremă
1 budincă de ciocolată,
lapte (pentru budincă),
250 g unt,
1 plic de frişcă,
1 fiolă esenţă de rom,
1 ciocolata Africana,
fructe la alegere: banane, kiwi, ananas etc
Sirop
250 ml apa,
3-4 linguri de zahăr
Glazura
2 linguri cacao,
150 g zahar,
4 linguri apă,
unt (o lingură)
Mod de preparare:
Blatul
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat albusurile cu 3 linguri de zahar.
Se amesteca galbenusurile cu 7 linguri de zahar, o esenta de rom si 10 linguri de ulei. Se adauga praf de copt stins cu acid citric.
Se amesteca albusul cu galbenusul si se adauga faina (10 linguri).
Se pune hartie antiprindere pe tava. Se incinge cuptorul la maxim, iar dupa ce se baga blatul se da la minim si se lasa 30-35 min.
Crema
Se topeste ciocolata, se toarna lapte si se prepara budinca.
La 5 minute dupa racire se adauga untul (250 g).
Dupa racire se adauga 1/2 fiola de rom.
Siropul
Se amesteca pe foc apa, cu zaharul si 1/2 fiolă de rom.
Glazura
Se amestecă pe foc ingredientele.
Dupa racirea blatului, se taie in două, se insiropează si pe pune crema, apoi glazura. Pe deasupra se pot presăra fructe taiate mărunt. Se poate orna cu friscă, dupa preferinte.
Pofta buna, cu mancare sanatoasa si retete gustoase !