Turtă dulce fără miere și ou

Căsuțe din povești, oameni de zăpadă, brazi cu crengile pline de nea, steluțe, inimioare, ori cizmulițe, toate din turtă dulce, bună și frumos mirositoare.
Nu se poate Crăciun fără turtă dulce, de aceea vă invit să urmăriți acest film, ca să vedeți cât de ușor se face turta dulce și cât de frumos se poate orna, după gustul fiecăruia.
INGREDIENTE:
– 2 pahare lapte
– 750 g făină
– 300 g zahăr
– un pahar apă
– 2-3 linguri ulei
– o linguriță scorțișoară
– 2 lingurițe bicarbonat
– un vârf linguriță cuișoare sau coajă de portocale
– câteva nuci tocate mărunt
– un albuș pentru ornat
MOD DE PREPARARE
Punem într-un vas făina și bicarbonatul, adăugăm laptele, 150 g zahăr, uleiul, scorțișoara și cuișoarele sau coaja de portocale.
Ardem pe foc 150 g zahăr, și când s-a rumenit, punem apă rece și lăsăm să se topească zahărul. După răcire, turnăm în compoziția de făină și amestecăm pentru a obține un aluat mai tare, dar fără să frământăm.
Din acest aluat întindem o foaie de 0,5 cm grosime.
Tăiem figuri cu formele date prin făină, să nu se lipească.
Tapetăm tava cu o foaie de copt, punem figurile și dăm la cuptor cam 20 de minute, până când se coc, fără a se rumeni. Vor avea doar o culoare gălbuie.
Pentru glazură, batem albușul cu 150 g zahăr pudră, și la final adăugăm câteva picături de zeamă de lămâie.
Așteptăm să se răcească figurinele, apoi ornăm cu glazura de albuș.
Sunt frumoase, vesele, dulci și bune, iar mirosul este îmbietor.
Sărbători fericite!
Tot pe canalul Rețete Diete găsiți și alte rețete de afumătură, sau de preparat carnea de porc, slănină, jumări, kaiser, ciolan afumat, mâncare de post, conserve de iarnă, dar și cozonaci și alte bunătăți, sau diete și sfaturi utile.