Turtă țărănească

Turtă țărănească

Sau turtă de mălai, cum se zicea la țară, când o făcea bunica în țest și o mâncam în loc de pâine și de cozonac.

Ingrediente:

2 litri de apă

2 lingurițe de sare

750 grame de mălai

250 grame de făina

Mod de preparare: Păsatul se face din apă fiartă cu sare și mălai, amestecând continuu să nu se facă cocoloașe, până când se obține o mămăligă mai moale.

După ce a fiert bine, punem făina peste păsat și amestecăm până se răcește puțin, apoi frământăm bine, să facem o cocă tare.

Se unge o tavă cu ulei și se bagă la cuptor unde se coace timp de o oră, până se rumenește frumos și face crustă.

Miroase ca-n povești și este sănătoasă și atât de gustoasă, exact ca pe vremuri!

Poftă bună și nu uitați să vă abonați, pentru alte rețete delicioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: