Turtă țărănească
0 Comment

Turtă țărănească
Sau turtă de mălai, cum se zicea la țară, când o făcea bunica în țest și o mâncam în loc de pâine și de cozonac.
Ingrediente:
2 litri de apă
2 lingurițe de sare
750 grame de mălai
250 grame de făina
Mod de preparare: Păsatul se face din apă fiartă cu sare și mălai, amestecând continuu să nu se facă cocoloașe, până când se obține o mămăligă mai moale.
După ce a fiert bine, punem făina peste păsat și amestecăm până se răcește puțin, apoi frământăm bine, să facem o cocă tare.
Se unge o tavă cu ulei și se bagă la cuptor unde se coace timp de o oră, până se rumenește frumos și face crustă.
Miroase ca-n povești și este sănătoasă și atât de gustoasă, exact ca pe vremuri!
Poftă bună și nu uitați să vă abonați, pentru alte rețete delicioase.