Turte (lipii) calde și gustoase, coapte pe aragaz

Aceasta este cea mai simplă rețetă de turte sau lipii, coapte direct pe aragaz, într-o tigaie cu capac.
Se face imediat, și se mănâncă și mai repede.


Pentru aceste turte calde și pufoase avem nevoie de:
INGREDIENTE
– jumătate plic drojdie uscată sau 10 g drojdie proaspătă
– 100 g făină, care poate fi albă, dar eu aleg tip 650, amestecată cu făină integrală și uneori chiar neagră
– 100 ml apă caldă
– o linguriță de zahăr
MOD DE PREPARARE
Punem drojdia cu puțină apă caldă și 2-3 linguri de făină, le amestecăm bine și lăsăm la cald, acoperit, pentru a face maiaua.
În 5 minute va crește cât castronul.
Încorporăm restul de făină și apă caldă, frământăm puțin și punem din nou aluatul la crescut, acoperit și în loc mai cald.
După ce-și dublează volumul, luăm din el bucățele mici, pe care le întindem cu mâna pentru a face turte rotunde. Pe deasupra putem pune diverse semințe.
Coacem fiecare turtă într-o tigaie încălzită pe focul aragazului, la foc mic, cam 3 minute pe fiecare parte, acoperite cu capac, ca să se pătrundă mai bine. Putem unge tigaia cu ulei, sau nu.
Sunt bune și pufoase, au un miros îmbietor, se fac repede și se mănâncă și mai repede.
Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: