Salată de vinete – rețetă rapidă de post, cu doar 2 ingrediente

Vinetele conţin fier, calciu şi alte minerale, fiind unul dintre cele mai sănătoase alimente.
Sunt sărace în calorii, nu conțin grăsimi, au fibre, controlează diabetul, reduc colesterolul, protejează inima, previn anemia, sunt benefice pentru sănătate în lupta cu multe boli.
Azi facem o salată de vinete de post, cu doar 2 ingrediente.
Urmăriți filmul, ca să vedeți cât este de ușoară această rețetă delicioasă:
INGREDIENTE:
– 2 vinete
– 2 cepe
MOD DE PREPARARE:
Se aleg vinete moi și fără stricăciuni.
Coacem vinetele în cuptor sau pe grătar, chiar și pe ochiul aragazului. Se coc repede, apoi se lasă la răcit sau se pun în apă rece.
Se curăță coaja, apoi se toacă pe un tocător de lemn și se scurge zeama.
Tocăm mărunt ceapa, apoi o încorporăm în vinetele tocate, amestecând cu o lingură de lemn.
Pentru că facem rețeta de post, nu facem maioneză.
Nici ulei nu punem, pentru că tot ce este procesat nu este bun pentru sănătate. Poate doar puțin ulei de măsline, dacă vreți neapărat.
Potrivim de sare și mâncăm cu pâine caldă și salată de roșii și ardei capia.
Găsiți pe acest canal rețete delicioase de:
– Pâine fără drojdie, pufoasă, în 30 de minute:
– Pâine fără drojdie și fără dospire, rețetă veche de pâine în țest:
– Turte (lipii) calde și gustoase, coapte pe aragaz:
Bucurați-vă de această salată de post, atât de gustoasă, de sănătoasă, și atât de simplu de făcut.
Cum se fac coșulețele din aluat de tartă: