Dulciuri dietetice: Biscuiți economici

Deserturi recomandate în gastrita cu hiperaciditate și în boala ulceroasă
Biscuiți economici (5 porții)
- 150 g făină,
- 50 ml ulei,
- 50 g zahăr,
- 1 ou,
- ½ linguriță zeamă de lămâie,
- ¼ pachet praf de copt,
- 1 vârf de cuțit sare.
Mod de preparare:
I. Se prepară aluatul. Apoi, pe o planșetă presărată cu făină, se întinde o foaie de grosimea unei muchii de cuțit, din care se taie diferite forme. Se așează biscuiții pe o tavă presărată cu făină, se ung cu ou bătut spumă și se coc la cuptor.
II. Aluatul poate fi trecut prin mașina de tocat carne, la care s-au montat diferite forme. Aluatul iese sub formă de batoane cu zimțuri, care se taie la fiecare 10 cm lungime. Se așează apoi pe o tavă înfăinată și se coc la foc potrivit.
Biscuiții astfel preparați pot fi serviți simpli sau cu compot pasat, cu frișcă bătută cu zahăr, cu cremă de vanilie, cu spumă de mere sau cu bezea (albuș bătut spumă cu zahăr).
Observație: Se recomandă și persoanelor suferinde de ficat, gută, rinichi și colită.