Budincă de mere cu cremă de vanilie
0 Comment
Ingrediente:
2 linguri făină,
100 gr unt,
150 gr zahăr,
sare,
4 ouă,
1 litru lapte,
½ baton vanilie,
50 gr unt,
4 mere,
pesmet
Mod de preparare:
Făină se amestecă cu 25 gr unt într-un castron, frecând bine, apoi se pun zahărul, sarea, gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă.
Peste ele se toarnă câte puţin laptele clocotit şi vanilia şi se pun pe foc mic, amestecând mereu, până se îngroaşă.
Merele se taie bucăţele şi se înăbuşă pe foc cu 50 gr unt.
Într-o formă unsă cu unt se toarnă jumătate din compoziţia cu ouă, apoi se pun merele deasupra, apoi cealaltă jumătate de cremă.
Se presară cu pesmet şi se coace la cuptor 15-20 de minute.