Clătite cu banane fără zahăr – Pancakes americane

Sunt niște clătite americane excelente datorită aromei de banane, și mult mai sănătoase, fiind fără zahăr.
- 250 g făină
- 250 ml lapte
- 2 banane
- 30 ml ulei
- 2 ouă
- 10 g praf de copt
- un praf de sare, vanilie
MOD DE PREPARARE:
Alegem banane foarte coapte și dulci, adică dintre cele cu coaja foarte neagră. Le pasăm cu mixerul sau cu furculița, dacă vrem să rămână textura în compoziție.
Adăugăm lapte, ouă și ulei, apoi făina, praful de copt și sarea, și le încorporăm bine, fără a mixa.
Punem pe foc o tigaie unsă cu puțin ulei, și când se încinge, punem un polonic din compoziție în mijloc, și mai de sus, pentru a obține o clătită rotundă. După ce se rumenește pe o parte, cam 2 minute, o întoarcem și pe cealaltă parte, tot 2 minute. Așa le facem pe toate și le scoatem pe o farfurie.
Sunt foarte aromate, pufoase și gustoase. Le puteți servi simple, sau cu duceață, ciocolată sau sirop.