Croissant cu ciocolată – foietaj simplu și delicios

 

Facem azi o rețetă de croissant delicios și veți vedea cât de ușor și simplu putem face un feuilletage care se va topi în gură.

INGREDIENTE:
– 500 g făină
– 50 g zahăr
– 25 g drojdie proaspătă
– un vârf cuțit sare
– 230 ml apă călduță
– 100 g unt sau ulei de migdale
– 250 g unt pentru preparare
– 1 bară de ciocolată (tăiată în 16 bucăți)
– 1 ou bătut pentru a unge aluatul

MOD DE PREPARARE:

Amestecăm făina, zahărul, sarea, untul și drojdia, adăugăm treptat apa rece și frământăm 5 minute, punem în foaie de plastic și refrigerăm 2 ore.

Înfășurăm bucata de unt rece în hârtie pergament și o întindem în formă de dreptunghi.

Întindem aluatul și așezăm bucata de unt pe jumătatea superioară a aluatului. Îndoim capătul aluatului, astfel încât untul să fie complet acoperit cu aluat.

Repetăm plierea de câteva ori, apoi punem aluatul la frigider timp de 20 de minute.

Scoatem aluatul din frigider și îl tăiem în 16 dreptunghiuri.

Înfășurăm câte 2 bucăți lungi de ciocolată în fiecare bucată de aluat. Pentru alte umpluturi putem folosi brânză, dulceață sau gem tare, pateu de ficat, sau altceva, după preferințe.

Așezăm rulourile de ciocolată pe o tavă acoperită cu hârtie pergament și lăsăm aluatul să crească încă 2 ore la temperatura camerei. Ungem cu oul bătut și introducem tava la cuptor la 200 ° C timp de 15 minute.

După 7 minute întoarcem tava la 180 de grade, astfel încât croissantul să se rumenească uniform.

Sunt fantastice.

Aceste informații NU înlocuiesc prescripțiile și tratamentele medicale.

Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!

Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: