Cum se face MUST la bloc

Foarte simplu: se storc strugurii folosind un storcător de fructe sau orice alt robot de bucătărie, mini storcător etc. Se strecoară apoi mustul printr-o sită fină așa încât să înlăturăm sâmburii și cojile.
Sucul de struguri proaspăt stors începe să fermenteze la câteva ore după stoarcere, iar după 3-4 zile va avea deja aproximativ 4% alcool. Concentrația de alcool va crește pe măsură ce procesul de fermentație continuă datorită zahărul din compoziția sucului care se transformă în alcool.
Pentru păstrare, se poate tăia cu o aspirină / un litru de must.
BENEFICIILE CONSUMULUI DE MUST
Deși conține mult zahăr, mustul ajută în curele de slăbire prin conținutul său bogat de resveratrol, care are un rol important în prevenirea obezității.
Mustul are un conținut mare de vitamine A, B1, B2, minerale și vitamina C despre care se știe că stimulează sistemul imunitar.
Consumul de must este benefic pentru sănătatea sistemului cardiovascular, este energizant și reduce retenția de apă.
Mustul păstrează mare parte din beneficiile consumului de struguri, conținând polifenoli și antioxidanți, care blochează radicalii liberi, principalii vinovați de îmbătrânirea celulară.
Mustul accelerează tranzitul intestinal prevenind constipația și curăță colonul, fiind de ajutor în curele de detoxifiere.
Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂