Dulciuri dietetice: Chec dietetic
0 Comment

Deserturi recomandate în gastrita cu hiperaciditate și în boala ulceroasă
Chec dietetic (10 porții)
Dulciuri dietetice: Chec dietetic
Autor: Retete Diete
Ingrediente
- 120 g zahăr,
- 50 g amidon,
- 50 g făină,
- 4 ouă,
- 1 pachet zahăr vanilat.
Mod de preparare:
Se freacă bine gălbenușurile cu zahăr și zahăr vanilat până ce amestecul devine spumos. Se adaugă pe rând făina, amidonul și albușurile bătute spumă, amestecând ușor. Se toarnă compoziția într-o formă de chec, tapetată cu hârtie și se coace la un foc moale.
Se recomandă ca checul să nu fie consumat proaspăt, ci după 1-2 zile. Se servește tăiat felii, simplu sau cu compot, cu cremă dietetică de vanilie sau frișă.
Observație: Se recomandă și persoanelor suferinde de colită (dar fără compot).