Dulciuri dietetice: Chisel cu suc de fructe dulci
0 Comment

Deserturi recomandate în gastrita cu hiperaciditate și în boala ulceroasă
Chisel cu suc de fructe dulci (4 porții)
Dulciuri dietetice: Chisel cu suc de fructe dulci
Autor: Retete Diete
Ingrediente
- 1 kg fructe dulci,
- 80 g zahăr,
- 20 g amidon,
- 600 ml apă.
Mod de preparare:
Se spală foarte bine fructele, se rad și se storc printr-un tifon (fructele boabe se spală într-o sită și se storc direct). Sucul obținut se pune la fiert cu 100 ml apă. Când clocotește, se adaugă amidonul desfăcut în 50 ml apă în care s-a pus și zahărul. Se fierbe 5-10 minute, amestecând mereu, pentru ca amidonul să nu se prindă pe fundul vasului.
Se ia de pe foc și se strecoară printr-un tifon. Se servește cald în pahare.