Ecler de post

Ce poate fi mai bun decât un ecler, chiar dacă este unul de post, fără ouă și lapte. Se face ușor, e ieftin, frumos și gustos.
Dacă v-am convins, urmăriți filmul și vom face împreună cele mai delicioase ecleruri de post.

INGREDIENTE:
Pentru aluat
-200 g de făină albă
-150 g margarină
-1 linguriță de zahăr
-120 ml apă
– un praf de sare
Crema de vanilie
-300 ml lapte vegetal
– 50 g amidon
– 2 linguri de miere (sau zahăr)
– un plic zahăr vanilat
– opțional: o linguriță de curcumă sau turmeric, pentru culoare
Pentru ornat
– 2 linguri margarină moale
– 1/2 lingură cacao
– 1/2 lingură zahăr
– opțional: fructe de sezon sau din dulceață


MOD DE PREPARARE:
Pentru aluat:
Topim margarina, apoi adăugăm apă, zahăr, sare, stingem focul și punem făina amestecând repede, să nu facă cocoloașe.


Luăm cu mâna bile cât nuca, le modelăm ca un baton lunguieț, și le punem în tava tapetată cu hârtie de copt.
Le coacem la cuptor 25-30 min, până când se rumenesc.

Pentru cremă:
Fierbem laptele vegetal cu miere, amidon și vanilie, amestecând pe foc până se îngroașă.
Cu această cremă vom umple cojile de ecler.
Pentru ornat:
Frecăm margarina cu cacao și zahăr, să fie o cremă moale, care curge ușor, ca ciocolata topită.

După răcire, se taie gogoșile pe jumătate și se umplu cu cremă.
Apoi se unesc câte două, și se pudrează cu zahăr.

Ornăm cu poșul, cu pensula, sau cufundăm capacul în crema de cacao.

Opțional, putem orna și cu frișcă, sau fructe mici de sezon sau din dulceață.
Eclerul este o prăjitură care nu poate lipsi de pe mesele noastre, iar acesta este atât de bun, că nu zici că nu are lapte și ouă.
Un deliciu!

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: