Melcișori cu nucă la tigaie, fără cuptor

Se pot face cu nucă și migdale măcinate, dar cum acestea sunt mai greu de procurat, îi puteți face doar cu nucă și scorțișoară.
Se pot face la tigaie, ceea ce e perfect vara, ca să nu mai aprindem cuptorul.
Se fac repede, sunt delicioși, și nu ne mai coacem de cald când gătim.
Aluatul se face simplu, doar din 3 ingrediente, iar umplutura o putem face cu nuci, scorțișoară, cacao, sau orice avem la îndemână.
Coptul este o plăcere fără cuptor, totul se face rapid și ușor.
Melcișorii cu nucă sunt excelenți la micul dejun, gustare, sau ca desert la orice masă.
INGREDIENTE :
– 250 g făină
– 150 g unt rece
– un ou
– nucă și, dacă avem, și migdale mărunțite
– scorțișoară
MOD DE PREPARARE:
Punem făina într-un bol iar peste ea mărunțim untul cu mâna sau cu furculița.
Trebuie lucrat cât mai repede, ca să nu se topească de la căldura mâinilor.
Când arată ca un nisip umed, e bine.
Adăugăm oul și-l încorporăm.
Frământăm foarte puțin, ca să nu se topească untul.
Vom avea un aluat neted și moale.
Îl învelim în foaie de plastic și-l băgăm la rece 10 minute.
Scoatem aluatul din frigider și-l întindem cu sucitorul.
Facem o foaie pe care punem nuca măcinată, scorțișoara și ce mai avem pentru umplut.
Rulăm foaia, apoi o tăiem în bucăți cât de mari dorim.
Se pot coace într-o tigaie pe foc, acoperită cu capac, aproximativ 15 minute.
La fel se pot coace într-o formă de copt pe aragaz, din cele cu gaură în mijloc.
Dacă vreți, puteți tăia bucățile mai mari și să le coaceți în tavă, la cuptor.
Lăsați puțin loc între ele, deoarece se mai umflă la copt.
Sunt rumene, gustoase, iar mirosul de scorțișoară este de-a dreptul irezistibil.
Se servesc și calzi, și reci.
Se pot reîncălzi oricând, la fel de ușor, în tigaie.
Sunt niște melcișori cu nucă și scorțișoară delicioși.
Urmați filmul și faceți acești melcișori excelenți și atât ușor de realizat.
Poftă bună!