Pâine caldă în tigaie, rețetă de post

Bun ca pâinea caldă – este o vorbă veche și adevărată, pâinea caldă fiind un exemplu de bunătate.
Pâinea se face și la cuptor, dar fiind mare, nu se mănâncă toată și rămâne pentru alte mese, când se răcește.
De aceea eu prefer să fac zilnic două pâinici calde, în tigaie, pe focul aragazului. Fac exact atât cât mâncăm la o masă. Aluatul se face repede, iar coptul durează foarte puțin. Practic, este cea mai rapidă, ușoară și bună rețetă de pâine caldă, de post.
Urmăriți acest film pentru a reuși cea mai bună pâine.


INGREDIENTE
– jumătate plic drojdie uscată sau 10 g drojdie proaspătă
– 100 g făină tip 650
– 100 ml apă caldă
– o linguriță de zahăr
MOD DE PREPARARE
Cernem făina pentru a nu avea impurități și a face pâinea mai pufoasă.
Punem drojdia cu puțină apă caldă și 2-3 linguri de făină, le amestecăm bine și lăsăm la cald, acoperit, pentru a face maiaua.
În 5 minute va crește cât castronul.
Încorporăm restul de făină și apă caldă, frământăm puțin și punem din nou aluatul la crescut, acoperit și în loc mai cald.
După ce-și dublează volumul, luăm din el bucățele mici, pe care le întindem cu mâna pentru a face turte rotunde. Pe deasupra putem pune diverse semințe.
Coacem fiecare turtă într-o tigaie încălzită pe focul aragazului, la foc mic, cam 3 minute pe fiecare parte, acoperite cu capac, ca să se pătrundă mai bine. Nu se unge tigaia cu ulei.
Sunt bune, pufoase, miroase îmbietor, se fac repede și se mănâncă imediat și cu mare poftă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: