Pâine pufoasă, cu mălai
0 Comment

Pâine pufoasă, cu mălai
Facem azi o pâine foarte gustoasă, din făină de grâu și de porumb, o pâine bună ca turta de pe vremuri. Iată ce ne trebuie pentru asta:
Autor: Retete Diete
Ingrediente
- 450 g făină
- 200 g mălai
- 250 ml apă caldă
- 150 ml lapte cald
- 2 linguri ulei
- un cub drojdie
- sare
Mod de preparare
- Facem maiaua din drojdie, puțină apă caldă și 2-3 linguri de făină, și o punem la cald, să crească, timp de 30 minute.
- După ce a crescut bine, adăugăm restul ingredientelor și frământăm iar, apoi lăsăm din nou la crescut, la cald.
- După ce își dublează volumul, o punem în tava tapetată cu hârtie de copt, ungem cu puțin ou, o lăsăm să mai crească puțin, apoi o coacem în cuptor 30 de minute, până când se rumenește bine.
Nota
Are un miros îmbietor și un gust incredibil, de-ți vine să o mănânci goală. E bună, ca turta bunicii, de pe vremuri.
Poftă bună!
Poftă bună!