Pâine pufoasă, cu mălai

5 from 1 reviews
Pâine pufoasă, cu mălai
 
Facem azi o pâine foarte gustoasă, din făină de grâu și de porumb, o pâine bună ca turta de pe vremuri. Iată ce ne trebuie pentru asta:
Autor:
Ingrediente
  • 450 g făină
  • 200 g mălai
  • 250 ml apă caldă
  • 150 ml lapte cald
  • 2 linguri ulei
  • un cub drojdie
  • sare
Mod de preparare
  1. Facem maiaua din drojdie, puțină apă caldă și 2-3 linguri de făină, și o punem la cald, să crească, timp de 30 minute.
  2. După ce a crescut bine, adăugăm restul ingredientelor și frământăm iar, apoi lăsăm din nou la crescut, la cald.
  3. După ce își dublează volumul, o punem în tava tapetată cu hârtie de copt, ungem cu puțin ou, o lăsăm să mai crească puțin, apoi o coacem în cuptor 30 de minute, până când se rumenește bine.
Nota
Are un miros îmbietor și un gust incredibil, de-ți vine să o mănânci goală. E bună, ca turta bunicii, de pe vremuri.
Poftă bună!

Reteta video:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: