Pandişpan pufos fără cuptor! Doar 3 ouă şi câteva vişine, crește de nu-ți vine a crede
0 Comment

Aşa a fost mereu: când s-au copt vişinele şi am vrut şi noi să facem un chec cu vișine, era prea cald ca să mai aprindem cuptorul.
După pandișpanul cu cireșe pe care tocmai l-am făcut împreună, ce ați zice de un pandișpan cu vișine, copt în cratiță, pe focul aragazului; fără cuptor?
Bună idee, nu?
Dar dacă v-aș spune că o să crească mai mare decât creștea în cuptor?
Și că este pufos și fin, delicat și plin de vișine roșii, delicioase?
Ba mai este și ieftin: doar 3 ouă, o mână de vișine care acum sunt peste tot…
Bun, dacă v-am convins, haideți să facem împreună cea mai grozavă rețetă de chec cu vișine pe aragaz, fără cuptor.
Pandişpan pufos fără cuptor! Doar 3 ouă şi câteva vişine, crește de nu-ți vine a crede
Autor: Retete Diete
Ingrediente
- 120 g zahăr
- 120 g făină
- 3 ouă
- 30 g ulei
- vanilie
- un praf de sare
- opțional, o linguriță praf de copt
- o mână de vișine
Mod de preparare
- Mixăm albușurile, adăugăm zahărul și mai mixăm, până când facem o spumă tare.
- Separat mixăm gălbenușurile, adăugăm sare și ulei și mai mixăm puțin.
- Apoi încorporăm albușul spumă în gălbenușuri, amestecând ușor cu paleta.
- Deasupra cernem făina și o încorporăm ușor, să nu rămână cocoloașe.
- Punem câteva vișine fără sâmburi în aluat, iar deasupra ornăm cu alte vișine, pe care le lăsăm cu codițe.
- Pregătim cratița, o ungem cu ulei, o tapetăm pe fund cu hârtie de copt, și în ea turnăm aluatul.
- Această cratiță se va pune în alta mai mare, pe fundul căreia e bine să punem un inel de metal, pentru a lăsa puțină distanță între fundurile cratițelor.
- Acoperim cu capac și punem pe foc mediu, cam 25 de minute. Facem proba cu scobitoarea și când e gata, scoatem blatul și-l lăsăm puțin să se răcească.
- Uitați cât de mult a crescut, din doar 3 ouă. Nici în cuptor nu creștea atât!
- Din cauză că s-a umflat atât de mult, vișinele cu codiță de deasupra au intrat în chec, dar vom pune altele, după ce pudrăm cun zahăr.
Nota
Atât de bun, atât de ieftin, și atât de rapid! În mai puțin de o oră, mâncați cel mai pufos chec pe care l-ați văzut vreodată, și asta fără să mai ardeți cuptorul.
Urmăriți cu atenție filmul, pentru a reuși această rețetă simplă și atât de grozavă.
Mâine vă aștept să facem împreună o plăcintă în tigaie, pe aragaz, umplută cu căpșuni.
Nici nu știți cât este de bună!