Piersici coapte umplute cu migdale
Ingrediente:
5 piersici mari, coapte, dar destul de ferme
Pentru umplutură:
10 jumătăţi de caise uscate tăiate mărunt
6 prăjituri de amaretti mărunţite
2 linguriţe de extract de migdale
1 lingură de coniac
1 ou mare
1/3 cană de migdale tocate
1/4 ceaşcă de zahăr brun
Pentru servire (opţional): smântână cu un conţinut scăzut de grăsimi sau îngheţată de vanilie.
Caisele uscate sunt o sursă excelentă de potasiu necesar pentru menţinerea în limite normale a tensiunii arteriale. Prăjiturile de amaretti conţin albuşuri de ou şi pastă de migdale şi au un conţinut mai scăzut de grăsimi decât alte prăjituri.
Mod de preparare, pentru 8 porţii:
Se încălzeşte cuptorul la 180 grade celsius, se umple jumătate de cratiţă mare cu apă care se fierbe la foc mare, apoi se taie 4 dintre piersici în jumătate şi li se înlătură sâmburele. Se vor fierbe piersicile în apă până când se vor înmuia (aproximativ 2 minute). Cu o lingură se vor scoate piersicile şi se vor lăsa la scurs. Se vor aşeza piersicile cu partea tăiată în sus într-un vas de copt.
Pentru umplutură, coaja se va tăia mărunt şi se va pune într-un castron mediu. Se vor adăuga firmiturile de amaretti, caisele uscate, extractul de migdale, coniacul şi albuşul de ou. Se vor amesteca până când se vor omogeniza bine.
Migdalele se rumnesc într-o cratiţă mică, la foc rapid timp de 1 minut. Apoi se adaugă peste amestecul de fructe.
Se va turna umplutura în jumătăţile de piersică, apăsând uşor, iar deasupra se va presăra zahăr brun. Se va acoperi vasul cu folie de copt.
Se vor coace piersicile până când acestea se înmoaie (aproximativ 25 de minute). Se va îndepărta folia se va mări temperatura la 200 grade celsius şi se vor lăsa până când toppingul are culoarea maro-aurie (5 minute). Se vor servi calde, cu o lingură de smântână cu un conţinut scăzut de grăsimi sau gheaţă.
Timp de pregătire: 30 minute
Timp de preparare: aproximativ 35 de minute
Conţinutul nutriţional la o porţie :
174 de calorii,
45 calorii din grăsimi,
5 g grăsimi,
1 g grăsimi săturate,
4 mg colesterol,
30 g carbohidraţi,
3 g fibre,
21 g zaharuri,
3 g proteine.