Prăjitura arici, rețetă ușoară și spectaculoasă
0 Comment
Ingrediente
– 300 g făină
– 100 g cacao
– 200 g zahăr
– 100 g unt topit
– 250 ml lapte
– 3 ouă
– 1 plic praf de copt
– 1 plic esență de vanilie
Ingrediente cremă
– 250 g mascarpone
– 200 ml friscă
– 100 g Nutella
Mod de preparare
Amestecăm făina cu cacaua și praful de copt, apoi adăugăm zahărul, ouăle bătute, untul topit, laptele și esența de vanilie.
Punem jumătate din aluat într-o formă rotundă de tort, iar restul în forme mici, și coacem 10 minute.
Între timp facem crema, mixând mascarpone, apoi adăugăm Nutela și mixăm în continuare. La sfârșit adăugăm frișca.
Ornăm cu cremă, în care înglobăm formele mici. Se pot prinde și cu o scobitoare sau bețigașe de lemn sau plastic.