Prăjitură de post, cu mălai

Despre beneficiile porumbului pentru sănătate și creșterea sistemului imunitar am mai vorbit.
Dar în afară de mămăligă, ce mai putem face din mălai?
Ei bine, veți fi uimiți să aflați câte prăjituri delicioase se pot face cu mălai. Iar pentru că acum suntem în post, azi vom face o delicioasă prăjitură cu mălai, de post, fără drojdie sau bicarbonat.
Este o rețetă ușor de realizat, cu mălai, făină, puțin zahăr, iar dacă vreți s-o mai îmbunătățiți, puteți adăuga fructe proaspete, sau din dulceață sau compot. Eu am pus, pentru că mai aveam prin casă, câteva boabe de struguri și o gutuie. Acestea însă nu sunt obligatorii. Rețeta se poate face și cu alte fructe, sau simplă.
Urmăriți acest film pentru a face o tavă mare și bună de prăjitură din mălai, de post.
INGREDIENTE:
– un pahar de mălai
– 3 pahare de apă
– 1/2 linguriță sare
– un pahar de făină
– 2 linguri de zahăr
– opțional: fructe proaspete, din dulceață sau compot
Măsurând cu un pahar de 200 g, veți face o tavă de prăjitură la cuptor.
MOD DE PREPARARE:
Cernem bine mălaiul cu sita deasă.
Într-un tuci, punem la fiert apa cu sare.
Când apa fierbe, adăugăm mălaiul, amestecând continuu cu lingura de lemn, să nu facem cocoloașe.
Mălaiul se fierbe la foc mic aproximativ 30 de minute, sau până se îngroașă.
Luăm tuciul de pe foc și răsturnăm mămăliga pe un tocător de lemn.
Până se răcorește, cernem făina, apoi frământăm mămăliga cu făină și zahăr, până obținem un aluat omogen și potrivit de tare.
Se întinde aluatul și se face o foaie dreptunghiulară, care se pune în tava tapetată cu hârtie de copt.
Putem lăsa prăjitura simplă, sau putem pune pe deasupra fructe diverse, după gust.
După răcire, o putem pudra cu zahăr farin, pentru aspect.
Este o rețetă ușoară, sănătoasă, simplă și bună, și mai e și de post.
Poftă bună!