Spumă de căpșuni – gustul copilăriei

Se face rapid, din doar două ingrediente de bază, la cupă – sau înghețată de căpșuni, și ne readuce gustul copilăriei.
Spuma de căpșuni este minunată acum, în perioada căpșunilor, având un miros îmbietor și un gust desăvârșit. Iar prin congelare, devine o înghețată aromată și binefăcătoare pentru zilele toride de vară.
Pentru o spumă de căpșuni fantastică ne trebuie doar două Ingrediente:
– 500 g căpșuni proaspete sau dulceață ori gem
– 300 g frișcă
– opțional, ciocolată topită, nuci și alune de ornat
MOD DE PREPARARE
Dacă avem căpșuni proaspete, oprim câteva pentru ornat.
Restul căpșunilor le mixăm pentru a obține o spumă fină.
Separat mixăm frișca, apoi o combinăm cu fructele mixate.
În loc de căpșuni proaspete putem folosi căpșuni din dulceață sau gem, pe care le mixăm cu frișcă.
Punem spuma în cupe și decorăm cu căpșuni simple sau date prin ciocolată, nuci și alune.
De asemenea, putem pune spuma la congelator, pentru a obține o înghețată delicioasă, cu condiția ca din când în când s-o mai amestecăm cu lingura, pentru a nu face gheață.
Spuma și înghețata de căpșuni sunt o minune a verii, care se face atât de ușor și simplu, încât e păcat să n-o faci măcar în weekend, dacă nu și zilnic.