Tort delicios de ciocolată şi fructe – căpşuni, coacăze roşii, zmeură şi afine
0 Comment
Pentru bezele
6 albuşuri,
¼ linguriţă praf de copt,
300 gr zahăr,
esenţa de vanilie,
50 gr fulgi de migdale măcinaţi
Pentru cremă de ciocolată
75 gr unt frecat spumă,
450 gr zahăr pudră,
50 gr cacao,
3-4 linguri lapte,
550 gr căpşuni,
coacăze,
zmeură,
afine,
fulgi de migdale,
zahăr pudră de ornat
Mod de preparare:
Se tapetează fundul tăvii cu hârtie de pergament pentru a coace bezeaua, obţinută din albuşuri bătute spumă tare, cu praf de copt, zahăr, esenţa de vanilie şi fulgii de migdale măcinaţi. Ies 3 blaturi de 20 cm în diametru.
Se freacă untul cu cacao, zahăr, lapte, apoi se unge fiecare blat cu o treime din cremă şi o treime din fructe. Se ornează cu fulgi de migdale, fructe şi zahăr.