Totul despre ouă

Totul despre ouă – miracol, beneficii și contraindicații – ouă de rață, gâscă, prepeliță, curcă…

1. Oul de găină este o comoară de energie, conținând aproape toate vitaminele importante, numeroase minerale, precum și proteine prețioase. Oul este un aliment complet și foarte sănătos dacă este consumat dimineața sau cel mai târziu la prânz, în niciun caz seara. De asemenea, nu se consumă mai mult de 3 ouă pe zi.

Iată variante la oul de găină, pe care-l cunoaștem cu toții:

2. Oul de rață – este foarte bogat în proteine, chiar mai bogat decât cel de găină, conține calciu, potasiu, minerale rare pe care oul de găină nu le are, în plus are mai multe grăsimi sănătoase și mai puțin colesterol. Trebuie consumat fiert bine.

3. Oul de prepeliță – este considerat ou de lux, plin de antioxidanți și minerale valoroase, cu multe proteine. Este delicios fiert.

4. Oul de gâscă – face cât trei ouă de găină. E foarte bun la gust, bogat în grăsimi sănătoase, are minerale și vitamine, fiind o excelentă sursă de vitamina D și de vitamine din grupul B. Trebuie bine fiert sau prăjit.

5. Oul de struț – nu se găsește, dar ar merita încercat. Un ou de struț face cât 12 ouă de găină. Se fierbe timp de o oră sau se face omletă cu piper și ierburi aromate.

6. Oul de curcă – se găsește greu, este bogat în proteine și sărac în grăsimi.

7. Oul de bibilică – puțin mai mic decât oul de găină, gustos și foarte sănătos, sărac în colesterol, este de fapt un ou eco.

Aceste informații NU înlocuiesc prescripțiile și tratamentele medicale.
Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: