Vișinele – miracol antioxidant, beneficii în multe boli și cure de slăbire

Vișinele mențin tinerețea
Vişinele menţin tinereţea, datorită cantităţilor mari de betacaroten conţinute, de 19 ori mai mult betacaroten decât afinele. Betacarotenul este un precursor al vitaminei A, care protejează vederea şi menţine elasticitatea pielii, împiedicând formarea ridurilor. De asemenea, vişinele conţin foarte mulţi antioxidanţi care protejează împotriva radicalilor liberi ce pot afecta celulele organismului şi duc la îmbătrânirea prematură a acestora, favorizând instalarea diferitelor tipuri de cancer.
Sunt superfructe, excelente pentru o viata sanatoasa.

Se bea un pahar cu suc proaspat de visine, in fiecare dimineata, cel putin doua saptamani, sau se mănâncă fructe proaspete.

Memoria
Se îmbunătățesc memoria și concentrarea mâncând cat de des visine, chiar si sub forma de compot. Antioxidantii care se gasesc in aceste fructe si-au dovedit eficienta in ceea ce priveste buna functionare a creierului, imbunatatind functiile cognitive.
Astfel se poaet preveni si apritia maladiei Alzheimer si a bolii Parkinson.

Diabet
Visinele contin antioxidanti numiti antocianine, coloranti naturali care au numeroase beneficii pentru sanatate. Unul dintre acestea este reglarea nivelului de zahar din sange, ceea ce le face ideale de consumat de catre persoanele care sufera de diabet.

Obezitate, cancer
Fiind o sursa importanta de fibre, ajuta la o buna digestie. Astfel se poate preveni obezitatea, care, potrivit oamenilor de stiinta, creste riscul cancerului de colon, dar si a altor tipuri de cancer.

Inimă
Visinele pot oferi beneficii importante, pentru ca ajuta la reglarea grasimii si a glucozei la pacientii cu sindrom metabolic. Pot reduce riscul de accident vascular cerebral, caci ajuta la o buna circulatie sangvina si la reglarea tensiunii arteriale.
Previn apariţia bolilor grave, printre care afecţiunile cardiace, accidentul vascular cerebral sau diabetul de tip 2. Acest lucru se datorează pectinei, fibră solubilă care ajută la reducerea colesterolului din sânge, principalul factor de risc în apariţia bolilor cronice.

Neuroprotector, Alzheimer, Parkinson sau Huntington
Polifenolii din vişine au efecte benefice asupra neuronilor din anumite regiuni ale creierului. Tocmai de aceea, se crede că declinul cognitiv, boala Alzheimer, Parkinson sau Huntington ar putea fi prevenite şi cu ajutorul unei diete bogate în vişine.
Vişinele protejează neuronii de efectele stresului oxidativ.

Insomnie, țesur muscular
Sucul de vişine ar putea reduce severitatea insomniei şi timpul în care adormim, cu o
îmbunătăţire evidentă a calităţii somnului.
Ajută la refacerea ţesutului muscular, fiind de mare folos celor care suferă de febră musculară în urma şedinţelor intense la sală.

Inflamații, artrită şi gută
Vișinele au un conţinut bogat în acizi, pectine, proteine, tanini, potasiu, fier, fosfor, calciu, magneziu şi vitaminele A, B1, B2, B9, C, E, fiind eficiente împotriva inflamaţiei sau a altor afecţiuni mai grave.
Conţin antioxidanţi şi antocianine, care scad durerea şi inflamaţia, crescând totodată mobilitatea. Tocmai de aceea, pacienţilor cu gută sau artrită li se recomandă o dietă bogată în vişine, afine, rodii, merişoare, goji – toate cu un nivel ridicat de astfel de compuşi.
Sucul din vişine, consumat regulat, ar putea reduce proteina C-reactivă, un marker al inflamaţiei.
Consumul de visine este asociat cu nivelurile reduse de oxid nitric, un compus asociat cu osteoartrita si artrita reumatoida.

Precauţii
Vişinele nu dau reacţii adverse. Totuşi, în cazuri rare, poate apărea disconfortul abdominal provocat de cantitatea destul de mare de sorbitol din vişine.

Aceste informatii NU inlocuiesc prescriptiile si tratamentele medicale.

Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: