Ouă de Paști vopsite natural cu șervețele

Ouă de Paști vopsite natural cu foi de ceapă, sfeclă, turmeric, urzici, cafea, șervețele

Ouă de Paști vopsite natural în toate culorile, cu foi de ceapă, sfeclă roșie, turmeric, afine, porumbe, urzici, cafea și șervețele
1. Roșu – portocaliu – maro: cu foi de ceapă
Din luna martie începem să adunăm foi de ceapă roșie și galbenă și le punem la uscat pentru a avea un colorant naturat la vopsitul oălor de Paști.
INGREDIENTE:
– 20 de ouă
– foi de la 20 de cepe roșii și galbene – culoarea va fi în funcție de foi
– 2 linguri oțet
– 1 linguriță sare
– 3 litri apă
– opțional o linguriță de turmeric pentru o nuanță mai portocalie
MOD DE PREPARARE:
Punem apa la fiert cu foile de ceapă, într-o oală mare acoperită cu capac, timp de o oră, până când apa se colorează frumos.
Se strecoară apa, ca să nu se lipească foi de ouă și să iasă colorate uniform.
Se fierb ouăle în apa colorată timp de 10 minute cu o linguriță de sare, iar la final se adaugă și oțetul, pentru o culoare mai vie.
Se răcesc în oală, apoi se ung cu grăsime și se lustruiesc cu un șervet fin.

2. Roz închis – înlocuim foile de ceapă cu o sfeclă roșie tăiată în cubulețe și fiartă în 500ml apă + 1 lingură de sare grunjoasă.

3. Auriu-galben – portocaliu – fierbem 4 linguri de pudră de turmeric (curcuma) în 500 ml de apă + 1 lingură de sare grunjoasă și una de oțet. În combinație cu foi de ceapă se obține portocaliu.

4. Violet pal – suc concentrat de struguri roșii sau negri + o linguriță oțet.

5. Albastru- turcoaz – diverse nuanțe – fierbem o jumătate de căpățână de varză roșie mică în 500ml apă timp de 30 de minute + 1 lingură de sare grunjoasă, se strecoară, se amestecă cu oțet.

6. Albastru-gri – o cană de porumbe, afine sau mure congelate – se fierbe 15 minute cu 1 lingură de sare grunjoasă și 1 lingură de oțet în 250ml apă.

7. Maro-auriu – o cană de cafea puternică, gata preparată, cu o lingură de oțet.

8. Verde pal – maroniu deschis – fierbem spanac sau urzici, cu sare și oțet.

9. Vopsit cu șervețele: fierbem oăle 10 minute, apoi separăm un ou crud și batem puțin albușul.
Tăiem o bucățică de șervețel imprimat și o lipim pe ou, ungând mereu oul și șervețelul cu albuș. În final, șervețelul va rămâne lipit de ou.

10. Vopsit cu frunze de pătrunjel, lipite pe ou cu ajutorul unui ciorap subțire.

Sunt sănătoase și naturale, fără chimicale.
Sărbători fericite de Sfintele Paști!

Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: