Pește la cuptor – cea mai delicioasă rețetă de pește

Se iau 3 crapi sau alți pești proaspeți, se curăță de solzi și în interior, și se pun întregi în tava de aragaz unsă cu untură sau ulei.
Pe lângă ei, în ei și și pe deasupra se pun:
– ceapă verde, usturoi și praz tăiate rondele
– felii de ciuperci, morcovi, păstârnac, roșii, kapia sau gogoșar
– bulion sau suc de roșii, o cană de vin, apă
– mirodenii: pătrunjel, busuioc, oregano, cimbru, mărar, curcumă, piper
Se țin în cuptorul dat încet o oră pe o parte, apoi se întorc peștii pe partea cealaltă și se mai țin o oră, ca să se topească bine oasele mici (ca la conservă).
Din când în când se mai pune apă, pentru că scade mult. La final trebuie să fie doar un sos gros.
Se iau peștii cu paleta (că se fărâmă) și se așează pe farfurie, cu legume în jur.
Este cel mai delicios pește la cuptor, mult mai bun decât cel pe grătar. Și legumele sunt atât de bune, că nu știi ce să mănânci mai întâi 🙂


Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: