Rachiul tonic digestiv de nuci verzi – doar câteva coji de nuci verzi și o sticlă de țuică

În lunile mai și iunie este vremea nucilor verzi, un remediu natural împotriva multor boli, precum boli cardiovasculare, tuse, anemie, infecțiile intestinale acute.
Nucile verzi sunt bogate în calciu, fier, zinc, potasiu și vitaminele A, B, E, și F, au un efect miraculos asupra sistemului osos și al inimii, antioxidanții din miezul nucilor reglând nivelul colesterolului în sânge și tensiunea arterială.
După ce am făcut dulceața de nuci verzi, și pentru că tot ne-au rămas cojile curățate, azi vom face rachiul de nuci verzi, un excelent întăritor al sistemului imunitar.
INGREDIENTE:
-100 g coji de nuci verzi
– 1/2 litri de țuică


MOD DE PREPARARE:
Punem 100 de grame de coji de nuci verzi la macerat, într-o jumătate de litru de ţuică, timp de 8 zile la întuneric, agitând recipientul zilnic.
După 8 zile, se strecoară și se depozitează în sticluţe închise la culoare.
Se ia câte 1-2 linguri pe zi, fiind un foarte bun digestiv.
Este o rețetă simplă și ușoară, pe care vă invit s-o faceți.
Merită încercată, pentru beneficiile recunoscute ale acestui tonic cu proprietăți miraculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: