Salată orientală de post

Salata orientală este o mâncare ușoară și deosebit de gustoasă. Fiind făcută din legume, în general este de post. De fapt, doar oul fiert o face să fie de dulce, deci dacă vreți salată de post, nu puneți ou. Vă asigur că nici nu se simte lipsa lui, nefiind atât de important pentru această rețetă. Este o salată sățioasă, care se prepară foarte repede și ușor, din puține ingrediente pe care le avem prin casă.


Puteți folosi castraveți și ardei de la borcan, sau chiar proaspeți, pe care îi tăiați felii și-i țineți 5 minute într-o lingură de oțet cu sare.
Urmăriți filmul pentru a realiza o salată delicioasă și rapidă.


INGREDIENTE:
– 1 kg cartofi
– 2 cepe roșii
– 200 g măsline
– 200 g castraveți murați sau gogoșari


– un ou fiert
– opțional: o lingură ulei și una de oțet
– pătrunjel tocat, mărar sau alte plante aromate
– sare după gust


MOD DE PREPARARE:
Tăiem ceapa subțire, măruntă sau felii, cum ne place.
Tăiem felii castraveții și ardeii capia sau gogoșari.
Curățăm cartofii, îi tăiem pe jumătate și-i punem la fiert.
Îi tăiem felioare subțiri când încă sunt fierbinți, pentru că astfel se vor îmbiba mai bine cu aromele celorlalte legume din salată.


Punem într-un bol cartofii tăiați, ardeii, castraveții, ceapa, și adăugăm măslinele fără sâmburi.
Le amestecăm ușor, să nu mai rămână felii de cartof lipite.
Potrivim de sare și oțet, dacă mai este nevoie, în caz că murăturile nu au fost prea sărate sau acre.
Presărăm pe deasupra verdeață și mirodenii, după gust: pătrunjel tocat, busuioc, cimbru, rozmarin, piper, și orice vă place.


Dacă nu faceți salata de post, puteți adăuga și un ou fiert tare și tăiat felii.
Este o salată excelentă pentru masa de seară, dar se poate servi și la prânz, ca garnitură la chifteluțe, friptură la grătar, sau în diverse combinații, după gust.
Poftă bună!

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: