Aluat pentru prajituri dietetice II
0 Comment

Deserturi recomandate in gastrita cu hiperaciditate si in boala ulceroasa
Aluat pentru prajituri dietetice (10 portii)
Aluat pentru prajituri dietetice II
Autor: Retete Diete
Ingrediente
- 750 g făină,
- 250 g zahăr,
- 125 g unt,
- 4 ouă,
- 1 linguriță zeamă de lămâie sau oțet,
- 1 pachet praf de copt,
- 2 pachete zahăr vanilat.
Mod de preparare:
Se freacă bine untul până devine spumă; se adaugă zahărul și ouăle, unul câte unul, amestecând bine. Apoi se adaugă praful de copt, care a fost dizolvat în zeamă de lămâie sau oțet și la urmă făina.
Se face un aluat bine legat, care se pune o oră la rece. Aluatul se folosește pentru biscuiți, prajituri cu brânză de vaci, cu mere, tarte cu cremă sau pentru cremșnit dietetic.
Observație: Se recomandă și persoanelor suferinde de gută, rinichi, inimă și în colită cronică.