Aluat pentru prajituri dietetice II

Deserturi recomandate in gastrita cu hiperaciditate si in boala ulceroasa

Aluat pentru prajituri dietetice (10 portii)

5 from 1 reviews
Aluat pentru prajituri dietetice II
 
Autor:
Ingrediente
  • 750 g făină,
  • 250 g zahăr,
  • 125 g unt,
  • 4 ouă,
  • 1 linguriță zeamă de lămâie sau oțet,
  • 1 pachet praf de copt,
  • 2 pachete zahăr vanilat.

Mod de preparare:

Se freacă bine untul până devine spumă; se adaugă zahărul și ouăle, unul câte unul, amestecând bine. Apoi se adaugă praful de copt, care a fost dizolvat în zeamă de lămâie sau oțet și la urmă făina.

Se face un aluat bine legat, care se pune o oră la rece. Aluatul se folosește pentru biscuiți, prajituri cu brânză de vaci, cu mere, tarte cu cremă sau pentru cremșnit dietetic.

Observație: Se recomandă și persoanelor suferinde de gută, rinichi, inimă și în colită cronică.

Rețeta video:

Cu acest aluat putem face urmatoarele rețete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: