Dulciuri dietetice: Biscuiți cu fulgi de ovăz

Deserturi recomandate în gastrita cu hiperaciditate și în boala ulceroasă
Biscuiți economici (10 porții)
- 125 g fulgi de ovăz,
- 125 g făină,
- 65 g unt,
- 100 g zahăr,
- 1 ou,
- 1 pachet zahăr vanilat.
Mod de preparare:
Se freacă untul spumă, se adaugă zahărul și oul întreg, amestecând ½ oră; apoi se adaugă zahărul vanilat și fulgii de ovăz trecuți de trei ori prin mașina de măcinat nuci și amestecați cu făina.
Dacă aluatul nu se leagă bine, se mai adaugă o lingură de iaurt sau lapte.
Se frământă bine aluatul pe planșetă, apoi se întinde o foaie de grosimea unei lame de cuțit din care se taie diferite forme. Biscuiții se așează pe o tavă înfăinată, se ung cu puțin lapte sau ou bătut și se coc la foc potrivit.
Se recomandă ca biscuiții din fulgi de ovăz să fie preparați cu una, două zile înainte de a fi consumați. Se servesc simplu, cu ceai, cu compot pasat, cu cremă de vanilie sau spumă de fructe dulci.
Observație: Se recomandă și persoanelor suferinde de ficat, gută și rinichi.
Rețeta video: